Dec 9, 2013

I'm Back

After 4 years without saying anything in this blog, now i'm back. Wait for my masterpiece. :)

Apr 21, 2009

Brain Test


Credit to Herald Sun

THE Right Brain vs Left Brain test ... do you see the dancer turning clockwise or anti-clockwise? If clockwise, then you use more of the right side of the brain and vice versa. Most of us would see the dancer turning anti-clockwise though you can try to focus and change the direction; see if you can do it. Give a try..leave a "ape kata anda"...

Apr 19, 2009

eh..macam tak percaya...????

hari ini kalau kite bace surat khabar..satu analisis dari Sri Lanka...katenyer kumpulan Tamil Tiger yg berpangkalan di sane sedang mengembangkan sayap mereka di sini(NST 19/4)....hari ini juga..PM Malaysia kite yg baru menyatakan bahwa beliau akan meneruskan "wawasan 2020" oleh Dr. Mahathir . Die juga akan mengekalkan "Cemerlang, Gemilang dn Terbilang" oleh Pak Lah..itu sume akan dilaksanakan mengunakan konsep "1 Malaysia, People First, Performance Now"(NST 19/4)...ketika negara sedang hangat dgn isu-isu yg lebih serius dn keras..kite juga dihangatkan oleh isu-isu yg boleh dikatekan acap kali diperkatakan tapi sukar diselesaikan..

kite mesti penah dengar.. ikut hati mati ... ikut rase binasa ... itulah yg menjadi masalah kite sebenarnyer... manusia mengikut hati dan rase... hari ini  juga..ader terbace surat khabar...betape kite semakin terjerumus kelembah yg tak diketahui..boleh jadi kite akan jadi seperti Amerika satu hari kalau isu ini tak di tangani dgn betul...kalau kite refer surat khabar(b.Minggu 19/4), kite sering mengabaikan isu-isu yg lebih rohani dalam hidup kite..byk kes2 'ibu muda mencari perlindungan' dirumah2 perlindungan wanita...dlam hal ini..susah nk salahkan sape2...dah tentulah..empunya badan yg paling bersalah...susah juga nk salahkn mereka...kebanyakkan mereka adelah golongan yg sdg menuntut di pusat pengajian tinggi...ade yg menuntut bahagian agama lgi..(mereka yg bersalah tpi sedang bertaubah..yg tak..tak termasuk)..mereka manusia yg melakukan kesilapan...nafsu yg mendorong mereka...kes2 brlaku selepas musim pesta besar2..seperti..new year..merdeka..valentine...boleh dikatekan itu adelah musim mengawan...tetapi dalam kes tu juga ramai dikalangn mereka insaf dan berusaha utk mengelak melakukan perkara yg sama...yg itu harus dipuji...mereka juga sanggup meninggalkan kerja..kuliah...utk mengelak melakukan dosa kedua mereka(membuang bayi etc) dgn melahirkan dn menghantr kepada keluarga angkat...ok stop..

ape yg kite bace sebentar tadi mmglah realiti...realiti yg bile kite bace akan menjadikan kite bimbang...tpi bukan itu yg kite patut bimbang...mereka berusaha utk bertaubat..kn bagus..cume yg mereka bt sebelum itu tak bagus...tpi sedarkah kite...kite sudah pn berada pada tahap pre-amerika...adekah ini kerana zaman dh berubah..manusia dh maju..dunia ini seperti roda..Nabi Muhammad ader mengingatkan kite..betapa manusia akan kembali kepada zaman jahiliyah seperti zaman sebelum Baginda...kite perlu aware hal ini...bukan utk org lain..tpi utk diri sendiri..betape kite kehilangan arah yg betul...xperlu diceritakan disini...kes-kes macam tu..kalau dulu mgkin ye..sgt jarang utk kite dgr...skang kite bleh check di tempt kite sendri..cm omputih cakap..check ur local listing...kite mmg susah nk hilangkan perkara ni...sebab pada aku prcaya...sudah berada dlm masyarakat dn sukar utk kite hakis...at least..boleh gak kite kurangkan...

hari ini gak kalau kite bace surat kabar...tan sri muhyidin yasin...nk semak balik upsr,pmr dan spm...mgkin nk ajar anak2 tentang perkara ni(agaknye lah...)berita baik utk adik2 sekalian....lepas ni mgkin takde exam...hehehe

oleh itu, berbalik kepada topic asal...kepada mereka yg belum bertaubat..sile berbuat demikian...utk diri sendiri juga...

p/s: ade org ckp..nape x ajar org2 m'sia ni safe sex?..     
hahaha...mengarut je org tu...same jelah...